Kuchyňský nůž - Santoku knife 16 cm
- Nůž santoku délky 16 cm
- Vhodný na běžnou práci v kuchyni. Krájení či sekání masa a zeleniny
- Nerezová ocel X30Cr13
- Odolný a nepřilnavý titanový povrch
- Lehká konstrukce a dobré vyvážení
Kategorie: | Nože |
---|
Typický japonský tvar ostří santoku je velice oblíbený díky svému univerzálnímu využití. Užitečný pomocník, se kterým se skvěle krájí i seká. Kovaná čepel z ChromMolybdenVanadové oceli vydrží dlouho ostrá a titanová povrchová úprava nanášená PVD technologií se jen tak nesedře ani nepoškrábe. Povrch je navíc nepřilnavý, takže se vám na něj ingredience při práci méně lepí.
Naše tipy, jak se starat o nože
- Kuchyňské nože nikdy nemyjte v myčce na nádobí.
- Nedávejte nože jen tak do šuplíku s příbory či ostatními noži. Nůž patří do stojanu nebo na držák.
- Po každém umytí jej osušte.
- Čas od času přetáhněte ocílkou.
- Nepoužívejte klasické "protahovací" brousky na nože, které ostří spíše poškodí. Nejlepší cestou, jak nabrousit nůž, je klasický brusný kámen o různé zrnitosti a finální obtažení na kůži. Pokud nemáte s broušením nožů zkušenosti, přenechte broušení profesionálům.
- Pozor! Kvalitní nože jsou sice ostré, ale i křehké. Buďte opatrní, vyvarujte se sekání kostí, páčení či pádům nože na zem.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář