Santoku knife 16cm

  • Nůž santoku délky 16cm
  • Vhodný na běžnou práci v kuchyni. Krájení či sekání masa a zeleniny
  • Nerezová ocel X50CrMoV15
  • Odolný a nepřilnavý titanový povrch
  • Lehká konstrukce a dobré vyvážení
Skladem
Kód: 308
810 Kč
Kategorie: PRODUKTY

Typický japonský tvar ostří santoku je velice oblíbený díky svému univerzálnímu využití. Užitečný pomocník, který se kterým se skvěle kráji i seká. Kovaná čepel z ChromMolybdenVanadové oceli vydrží dlouho ostrá a titanová povrchová úprava nanášená PVD technologií se jen tak nesedře ani nepoškrábe. Povrch je navíc nepřilnavý, takže se Vám na něj ingredience při práci méně lepí. 

Pár tipů jak se starat o nože

  • Kuchyňské nože nikdy nemyjte v myčce na nádobí
  • Nedávejte nože jen tak do šuplíku s příbory či ostatními noži. Nůž patří do stojanu nebo na držák
  • Po každém umytí jej osušte
  • Čas od času přetáhněte ocílkou 
  • Nepoužívejte klasické "protahovací" brousky na nože, které ostří spíše poškodí. Nejlepší cestou jak nabrousit nůž je klasický brusný kámen o různé zrnitosti a finální obtažení na kůži. Pokud se necítíte nechte nůž raději nabrousit u profesionála.
  • Pozor! Kvalitní nože jsou sice ostré ale i křehké. Buďte opatrní, vyvarujte se sekání kostí, páčení či pádům nože na zem.